Maar die naam?!

Vanaf het moment dat je overtuigd bent dat je een bedrijf wilt beginnen zit er in je achterhoofd: ‘Maar hoe ga ik het noemen?’. Met die mooie en creatieve namen die je als voorbeelden om je heen hebt wil je zo graag dat mensen datzelfde gevoel bij die van jou hebben. Ergens had ik ook nog gelezen, je moet niet uitstellen een bedrijf te starten omdat je geen goede bedrijfsnaam hebt bedacht. Die kan je altijd nog wijzigen. Zo waar, je bedrijfsnaam is waarschijnlijk niet het belangrijkste, maar toch.

Aan vrienden en familie om me heen gevraagd. Zaten een paar leuke tussen. P3D (Peeters digital design data) klonk erg goed. Maar het domein was al vergeven. Voor mij een belangrijk iets. Vervolgens een variant bedacht. PDBD (Peeters Digitale Bouw Data) werd het. Domein geclaimd. En zelfs op de aanvraag voor het KVK nummer heeft het gestaan. Maar ik kon het zelf maar niet onthouden. Dat zei mij dat het niet de juiste naam was.

Tijdens een avond brainstormen met mijn vrouw bleven we maar terugkomen bij de naam die ik op LinkedIn een beetje als grapje als functie had ingevuld: BIMnerd. Het zegt voor mij alles. Ik ben die persoon die op een technisch niveau met BIM bezig wil zijn. In de bouw ben je met computers al snel een nerd. Maar kan het wel? Een grapje als bedrijfsnaam? En toch kwamen we er steeds op terug. Als geuzennaam. En ook zeker niet onbelangrijk, mensen kennen mij al met die naam. Ik krijg er regelmatig opmerkingen op. Hoe langer ik er over na dacht hoe logischer het eigenlijk werd. Kapitaliseren (god wat een woord) waar je al jaren onder bekend staat.

Dus een beetje studentikoos? Misschien. Begonnen als grapje? Jep. Weet je het zeker? ABSOLUUT.

Ik ben die BIMnerd. Dus kom maar op met die moeilijke BIM vraagstukken.