Revit modelleur – De Markthal Rotterdam

De Markthal in Rotterdam is in alles een bijzonder project. Locatie, vorm en functie zijn allemaal iconisch. Dit bijzondere project heb ik van 2D tekeningen om mogen zetten naar een 3D Revit model.  Werkgever J.P. van Eesteren begon net met BIM en wilde graag weten wat het in houdt om modellen te maken. Met het idee dat je daarna beter kan sturen op modellen als je weet wat het betekent om ze te maken. We hebben van te voren goed nagedacht over de gewenste output. Er zijn tal van voorbeelden te noemen wat we hiermee hebben gedaan, zoals wandbekistingen uittekenen en hsb elementen productietekeningen. Maar ik wil er twee in het bijzonder uitlichten:

  1. Bijzonder was om de glazen gevel af te stemmen met de leverancier. Door modellen uit te wisselen wisten we dat de constructie, die door beide partijen geleverd moest worden, goed op elkaar afgestemd was.
  2. Ook de bouwfasering om bovenste lagen te maken was uniek. Een enorme constructie om de tunnelbekisting te dragen stond op een treinbaan en kon heen en weer rijden. Dit is in Revit gevisualiseerd en met alle uitvoerende partijen doorgesproken.